Ce este halitoza ( respiratia urat mirositoare?)

Programare vizita la dentist

Prima vizită la dentist este insoțită de cele mai multe ori de anxietate, frica de durere sau teama de necunoscut. Toate aceste sentimente negative provin din experiențe neplăcute din trecut.

Prima vizită, în cazul în care nu este o urgență cauzată de durere, reprezintă o familiarizare cu personalul medical și cu ambientul cabinetului.
Consultul de specialitate reprezintă un dialog între medic și pacient în care medicul se familiariază cu doleanțele pacientului, motivul vizitei la cabinet și așteptările acestuia. De asemenea, foarte important este istoricul medical al pacientului. Fiți foarte sinceri la întrebările legate de starea de sănătate, bolile de care suferiți și medicația pe care o luați în mod curent. Toate aceste date sunt confidențiale și vor fi consemnate în fișa pacientului.
Medicul dentist va examina dinții, va consemna apariția unor eventuale carii, va examina gingiile și va depista eventualele probleme parodontale. Limba, obrajii sau articulația temporo-mandibulară vor fi examinate în timpul primei consultații. O radiografie OPG este necesară, deoarece oferă informații care nu sunt evidente la consultația clinică. Starea tratamentelor endodontice, prezența unor chisturi sau incluzii dentare sunt date care se pot extrage dintr-o radiografie și au importanță în stabilirea planului de tratament.
Medicul va întocmi un plan de tratament și va prezenta opțiunile de tratament.

Așadar nu vă temeți de prima vizită! Nu doare și reprezintă primul pas pentru a avea dinți frumoși și sănătoși.