Cat de important este un tratament de canal?

Când o persoana se confruntă cu decizia de a  salva un dinte natural prin tratament endodontic, acesta trebuie sa stie ca a facut alegerea corecta.Avantajele salvarii unui dinte prin tratament endodontic sunt :  masticatie  eficientă, menținerea aspectului natural al danturii și excluderea tratamentului prin implant dentar sau lucrare protetica cu costuri suplimentare.

Un pacient nu ar trebui să aleagă niciodată o extracție doar pentru că ei cred că va fi mai ieftin. Atunci când un dinte natural este extras, va trebui în mod obișnuit să fie înlocuit cu un implant sau altă proteză dentară pentru a preveni problemele viitoare. Costul implantului sau protezei și extracția este destul de des mai scump decât procedeul endodontic care ar putea ajuta la salvarea dintelui pentru anii următori. Majoritatea planurilor dentare acoperă și procedurile endodontice.

Un pacient nu ar trebui să aleagă niciodată extracția deoarece consideră că tratamentul canalului rădăcinos va fi dureros. Anestezia mai bună și tehnicile moderne fac ca majoritatea tratamentelor pentru canalul rădăcinii să fie aproape fără durere. Într-un studiu recent, pacienții care au tratamentul canalului rădăcinos sunt de șase ori mai multe șanse să o descrie ca fiind „nedureroși” decât pacienții care nu au avut niciodată tratament cu canal rădăcină deloc!

Un pacient nu ar trebui să aleagă niciodată extracția, deoarece consideră că va fi mai rapid. Tratamentele endodontice necesită, în general, una sau două vizite care durează de obicei mai puțin de o oră fiecare. Desigur, o extracție este doar o vizită, dar pot exista mai multe vizite suplimentare necesare pentru a înlocui dintele și acestea sunt de obicei mai lung

Tratamentul de canal.   Ce sa aleg ?   Un specialist endodont sau un dentist?

Când vine vorba de tratamentul canalului radicular, domeniul stomatologiei oferă două opțiuni. Fie medicul dentist obișnuit poate să efectueze tratmentul, fie un specialist. Termenul formal pentru un specialist în tratamentul de canal al dintilor este medic specialist endodont.

  1. a) Avantaje oferite de endodonti:

Tratamentul de canal efectuat de un specialist ofera unele avantaje:

Experientă  și abilități clinice mai mari.  Un medic specialist endodont are aceeași educație ca medicul dentist obișnuit, la care se adauga  3 ani suplimentari de  formare în școală, ani care sunt  în întregime concentrati  pe studiul  efectuarii terapiei endodontice. Asta inseamna, ca un endodont are mai multe cunostinte si o abordare superioara a cazurilor dificile cu mai multe sanse de reusita.

Echipamente mai avansate. – Tipurile de echipament pe care un endodont  le utilizează în practică se află, de obicei, la un nivel complet superior celui al unui dentist general. Endodontia moderna presupune utilizarea de echipamente si aparate  necesare in efectuarea tratamentului de canal cu metode rotative, sisteme de obturare moderne si  chiar  utilizarea microscopului. Aceste echipamente presupun costuri suplimentare si o investitie mai mare in aparatura, pe care medicul specialist endododnt este dispus sa le faca pentru practica sa.

Un nivel mai ridicat de abilități de diagnosticare. Utilizarea de echipamente mai sofisticate ajuta la o capacitate mai mare de a diagnostica cazuri dificile.

Sedinte de tratament mai scurte si mai putine ca numar

Deoarece, ca specialist, medicul  efectuează doar proceduri endodontice, puteți anticipa că un endodont va fi destul de priceput în ceea ce privește efectuarea tratamentului. Și asta ar trebui să se traducă în sedinte mai scurte și / sau mai puține.

Ratele de succes ale tratamentului mai mari. – Studiile de cercetare sugerează că munca finalizată de către endodonți, în special pentru anumite tipuri de dinți, tinde să aibă o rată de succes mai mare.

Managementul  durerii. – Este logic să presupunem că un practician specialist  va avea sanse mai mari  să poată anticipa și gestiona problemele pacientului legate de durere.

  1. b) Avantaje oferite de medicii stomatologi generali.

Costuri mai reduse. – De obicei, există o primă financiară legată de serviciile unui endodontist. În majoritatea cazurilor costul tratamentului este mai mare decât cea a medicului dentist.

Un mediu familiar. – Având propriul dvs. dentist efectuarea tratamentului de canal are avantajul că acesta  va fi efectuat într-un cabinet  cu care sunteți deja familiarizat, cu o persoană pe care o cunoașteți deja.

Continuitatea tratamentului – In momentul in care de tratamentul unui dinte care presupune proceduri diferite si de acestea se ocupa o singura persoana,ar putea  exista beneficiul  in ceea ce priveste programarile ulterioare pana la finalizarea tratamentului

Despre Noi

În mod sistematic, sănătatea pornește de la gingii și dinți curați și sănătoși, precum și de la un maxilar și mușchi faciali relaxați.

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

Ai Intrebari ?

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

În mod sistematic, sănătatea pornește de la gingii și dinți curați și sănătoși, precum și de la un maxilar și mușchi faciali relaxați.

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

Numar De Telefon

Simte-te liber să ne contactezi

+40 723 372 767

usmile@mail.com

Adresa Sediu

Sediu Ultra-Med

str.Pavel Jumanca, nr. 14, Timişoara