Periuta electrica. Ce sa aleg?

De la introducerea pe piata a periuței de dinți electrice, în anii 1960, acest instrument a fost imbunatatit tehnologic, de la modificarea designului perilor pana la miscarea capului prin vibratie sau rotatie-oscilatie.

 

Ce este miscarea de rotație-oscilație? Aceasta se defineste prin rotirea alternativã a capului periutei într-o direcție și apoi in cealaltă. Periuțele de dinți electrice pot ajunge până la 50.000 de rotatii pe minut, ceea ce estemult mai eficient decât media de 300 de rotatii pe minut, cu o periuta de dinti manuala.

Un cap mic disponibil este mai avantajos pentru zonele greu accesibile, sau pentru persoanele cu cavitati orale mici. Capetele de perie sunt înlocuibile și ar trebui să fie schimbate la fiecare trei-șase luni.

Fiecare membru al familiei poate să aibă propia lui periuta de dinti, lucru posibil datorita capului detasabil, în timp ce manerul care contine motorasul poate fi comun. Verificați dimensiunea mânerului! Un maner mai mare este mai bun pentru membrii familiei care sufera de artrita, pentru copii, sau pentru persoanele cu dizabilități fizice.

O periuță de dinți reîncărcabilă este ideala. Acesta ar trebui să ofere suficienta putere pentru o folosire timp de o săptămână de periaj.

Vă recomandăm să periati pentru un minim de două minute. Unele periuțe de dinți electrice dispun de un cronometru si emit un semnal sonor pe care il puteți auzi la fiecare 30 de secunde, pentru a indica timpul potrivit pentru a comuta la o altă zonă a gurii. Altele au o alarma care suna dupa ce s-au scurs cele două minute de periaj.

Se poate ca periuta de dinti electrica sa afecteze dintii sau gingiile? Studiile indica faptul ca oamenii au tendinta de a aplica o presiune mai mare pe dintii si gingiile lor în timpul periajului manual decât atunci când utilizeaza o periuta de dinti electrica. Dacă vă confruntați cu sensibilitatea dintilor, alegeti un model cu senzori de presiune care opresc periuta de dinti oricând apăsați prea tare.

Cine ar putea beneficia de o periuță de dinți electrică? Toată lumea! Persoanele cu handicap fizic pot avea nevoi specifice si o periuta de acest gen este exact ceea ce li se potriveste! Copiii, de asemenea, tind să mențină o igienă orala mai bună atunci când folosesc o periuță de dinți automata, in plus, multora li se pare distractiv să se spele cu periuta electrica.

Periuțele de dinți automate elimina intr-adevar mai bine resturile alimentare si placa dentara in comparatie cu periajul manual. Este posibil să fi auzit termenul de „biofilm” sau „placa dentara”. Acestea sunt de fapt bacterii care se inmultesc rapid si determina aparitia cariilor sau a bolilor parodontale. Obiceiurile sanatoase sunt cea mai buna aparare pentru a preveni aparitia problemelor dentare. De asemenea, o cavitate bucala sanatoasa determina un risc mai scazut pentru aparitia bolilor digestive sau a bolilor de inima. Sănătatea orala este strans legata de sanatatea inimii.

 

Despre Noi

În mod sistematic, sănătatea pornește de la gingii și dinți curați și sănătoși, precum și de la un maxilar și mușchi faciali relaxați.

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

Ai Intrebari ?

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

În mod sistematic, sănătatea pornește de la gingii și dinți curați și sănătoși, precum și de la un maxilar și mușchi faciali relaxați.

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

Numar De Telefon

Simte-te liber să ne contactezi

+40 723 372 767

usmile@mail.com

Adresa Sediu

Sediu Ultra-Med

str.Pavel Jumanca, nr. 14, Timişoara