decembrie 22, 2022
În ciuda îmbunătățirilor aduse îngrijirii dentare, milioane de oameni suferă pierderea dinților din cauza cariilor dentare, a bolii parodontale sau a traumatismelor cranio-faciale. Timp de mulți ani, singurele opțiuni de tratament disponibile pentru persoanele cu dinții lipsă au fost punțile și protezele dentare. Dar, astăzi, implanturile dentare sunt disponibile.
Ce sunt implanturile dentare?
Implanturile dentare sunt diapozitive din titan care inlocuiesc radacinile dintilor pierduti.
Care sunt avantajele implanturilor dentare?
Exista multe avantaje ale implanturilor dentare, printre care:
Aspect imbunatatit. Implanturile dentare arata si se simt ca proprii dinti. Si pentru ca sunt concepute pentru a se integra in osul maxilar, devin permanente.
Vorbire imbunatatita. In cazul protezelor dentare care nu se potrivesc, acestea se misca, determinandu-va sa bolborositi sau sa pronuntati gresit cuvintele. Implanturile dentare va permit sa vorbiti fara sa va faceti griji ca dantura dvs s-ar putea misca.
Confort masticator. Implanturile dentare functioneaza ca proprii dinti, permitandu-va sa mancati alimentele preferate cu incredere și fara durere.
Stima de sine imbunatatita. Implanturile dentare iti pot reda zambetul si te pot ajuta sa te simti mai bine cu tine insuti.
Sanatate orala imbunatatita. Restaurarile cu implanturi dentare nu necesita slefuirea altor dinti, asa cum o face o punte sustinuta de dinti. Deoarece dintii din apropiere nu sunt modificti pentru a sustine implantul, mai multi dinti proprii sunt lasati intacti, imbunatatind sanatatea orala pe termen lung. Implanturile individuale permit, de asemenea, accesul mai usor intre dinti, imbunatatind igiena orala.
Durabilitate. Implanturile sunt foarte durabile și vor dura mulți ani. Cu o ingrijire buna, implanturile pot dura toata viata.
Cat de reusite sunt implanturile dentare?
Ratele de succes ale implanturilor dentare variaza, în funcție de locul, calitatea si rezerva osoasa sau starea generala de sanatate a pacientului, dar, in general, implanturile dentare au o rata de succes de pana la 98%. Cu ingrijire adecvata (vezi mai jos), implanturile pot dura toata viata.
Poate oricine sa primeasca implanturi dentare?
In cele mai multe cazuri, oricine suficient de sanatos pentru a fi supus unei extractii dentare de rutina sau a unei interventii chirurgicale orale poate fi luat în considerare pentru un implant dentar. Pacientii trebuie sa aiba gingii sanatoase și suficient volum osos pentru a sustine implantul. De asemenea, pacientul trebuie sa se oblige sa respecte o buna igiena orala si sa viziteze regulat medicul curant dentist. Fumatorii inraiti, persoanele care sufera de boli cronice necontrolate – cum ar fi diabetul bolile de inimă – sau pacienții cărora li s-a efectuat radioterapie în zona capului/gatului – pacientii sub tratament cu bisfosfonati, trebuie evaluați in mod individual. Daca va ganditi la implanturi, discutati cu medicul dentist pentru a vedea daca sunt potrivite pentru dvs.
Primul pas pentru evaluarea pacientului pentru implant dentar este elaborarea unui plan de tratament individualizat. Planul se adreseaza nevoilor dumneavoastra specifice și este pregatit de o echipa de profesionisti special instruiti si cu experieta in chirurgia orala si stomatologia restaurativa. Aceasta abordare de echipa ofera cea mai buna solutie individualizata pentru fiecare caz in parte.
Urmeaza sedinta chirurgicala de inserare a implantului dentar. Urmeaza o perioada de vindecare osoasa ce dureaza intre 3 si 6 luni de zile.
Odată ce implantul s-a integrat in osul maxilar, un mic stâlp conector – numit bont – este atașat de implant. Urmeaza amprenta dintilor si a implanturilor, apoi pe baza acestor informatii tehnicianul dentar va confectiona coroanele pe implant.
De asemenea, dentistul dumneavoastra va potrivi culoarea noilor dinti cu dintii dumneavoastra naturali. Deoarece implantul este fixat în osul maxilarului, coroanele pe implant, se simt și funcționeaza la fel ca proprii dinti naturali.
Cât de dureroase sunt implanturile dentare?
Majoritatea persoanelor care au primit implanturi dentare spun ca exista foarte putin disconfort implicat în procedura. Anestezia locala poate fi utilizata in timpul procedurii, iar majoritatea pacientilor relateaza ca implanturile implica mai putina durere decat o extractie dentara.
Dupa interventia de insearea implantul dentar, disconfortul postoperator se trateaza cu antibiotice si antiinflamatoare.
Cum am grija de implanturile dentare?
Implanturile dentare necesita aceeasi ingrijire ca și dintii naturali, inclusiv periajul, folosirea atei dentare, clatirea cu apa de gura antibacteriana si controale dentare regulate.
În mod sistematic, sănătatea pornește de la gingii și dinți curați și sănătoși, precum și de la un maxilar și mușchi faciali relaxați.
Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.
Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.
Simte-te liber să ne contactezi
+40 723 372 767
usmile@mail.com
Sediu Ultra-Med
str.Pavel Jumanca, nr. 14, Timişoara
Copyright © 2022 Creat de Analitix Web