Adevărul din spatele a șase mituri populare.

Prima referire legata de apa de gura a fost in medicina chineza pentru tratarea gingivitelor.
Ulterior Herodot recomanda o solutie obtinuta prin amestecarea unui anumit tip de sare, apa si otet pentru respiratia proaspata.

In anii 1800 chiar si evreii aveau o reteta pentru o solutie de clatit, bazata pe legume si fructe lasate la macerat, amestecate ulterior cu ulei de masline.
Un profesor din Danemarca demonstreaza in anii 1960 eficacitatea clorhexidinei ca si antiseptic pentru cavitatea orala, prin capacitatea acesteia de a adera la suprafetele dentare si gingivale, si de a ramane in concentratie crescuta timp de cateva ore.

Apa de gura este folosita in principal ca produs complementar procesului de igiena dentara (periajul dentar). Avantajul major al acestor produse si cautat de majoritatea utilizatorilor este improspatarea respiratiei.

In prezent, pe piata, exista multe produse comerciale destinate apelor de gura. Dar care dintre ele este cel mai bun?

Exista trei tipuri de ape de gura:

Apa de gura cosmetica: Acestea au in general rolul de a improspata respiratia urat mirositoare. Rareori au puterea de a lupta cu bacteriile si placa dentara. Acestea nu protejeaza impotriva cariilor.

Apa de gura antiseptica: Acestea nu mascheaza doar respiratia urat mirositoare. Ele contin clorhexidina si sunt indicate persoanelor cu infectii gingivale sau boala parodontala. Atentie la efectele secundare ale clorhexidinei (ingalbenirea dintilor), asadar consultati medicul stomatolog legat de frecventa utilizarii acestui tip de produs.

Apa de gura cu fluor: Fluorul este subiectul a numeroase dezbateri in comunitatea de sanatate orala. In Statele Unite apa de la robinet contine cantitati mici de fluor pentru realizarea profilaxiei cariei dentare. In prezent se considera ca fluorul ajuta la consolidarea smaltului si la mentinerea unei bune igiene dentare. Aceste ape de gura se adreseaza persoanelor cu nevoi speciale (dificultati in realizarea periajului dentar), precum si pacientilor cu indice de carie crescut.

Majoritatea produselor comerciale de pe piata au ca si componenta alcoolul. Acesta are rol de antiseptic. Cu toate acestea, daca aveti senzatia de gura uscata, evitati folosirea acestor produse. De asemenea, copiii sunt predispusi la inghitirea acestor substante. Cautati pentru aceste categorii, produse care nu contin alcool.

Consulta-ti dentistul cand doresti sa cumperi o apa de gura! Te ajuta sa o alegi pe cea potrivita tie.

Despre Noi

În mod sistematic, sănătatea pornește de la gingii și dinți curați și sănătoși, precum și de la un maxilar și mușchi faciali relaxați.

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

Ai Intrebari ?

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

În mod sistematic, sănătatea pornește de la gingii și dinți curați și sănătoși, precum și de la un maxilar și mușchi faciali relaxați.

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

Numar De Telefon

Simte-te liber să ne contactezi

+40 723 372 767

usmile@mail.com

Adresa Sediu

Sediu Ultra-Med

str.Pavel Jumanca, nr. 14, Timişoara