Igiena dentară la copii

În fiecare seară apare acel moment descurajant pentru părinți, când copiii trebuie pregătiți pentru culcare. Sarcina de a convinge copiii să se spele pe dinți zilnic, pare un obstacol greu de trecut pentru mulți părinți.

Important este să stabilești o rutină solidă, astfel încât copilul să se spele fără să se gândească la asta, și fără să trebuiasca să duci o luptă cu acesta. Așa ca importanța pe care o dai în creerea rutinei copilului legatã de alimentație, programul de dormit sau igiena corporală, trebuie respectată si in ceea ce privește programul igienei dentare.
Igiena dentară la copii începe înainte de erupția dentară. Cavitatea oralã se curãță cu o compresă infășurată pe degetul mamei. Se curãță limba, obrajii și cerul gurii. Primii dinți erup în jurul vârstei de 6 luni. Din acest moment se utilizează periuța de dinți, bineințeles una adecvată pentru sugar. Părinții periază dinții copilului zilnic până în momentul când aceștia pot mânui periuța.

  1. Spală-te pe dinți împreună cu copilul. Copiii au tendința de a imita sau de a copia gesturile sau limbajul parinților. Realizând acest ritual impreună reprezintă o bună ocazie de a-i învăța tehnica corectă de periaj.
  2. Dă-le periuțe de dinți interesante. Dacă cumperi copiilor periuțe de dinți speciale în culorile lor preferate, sau decorate cu personajele lor preferate de televiziune, ei vor vedea periuța de dinți mai mult ca pe o jucărie decât ca pe un instrument. Mai mult, lasă-i pe ei să iși aleagă de pe raft periuța preferată. Astfel, copiii vor fi încantați să folosească periuța de dinți, deoarece o vor asocia cu ceva plăcut și cu ceva care îi reprezintă.
  3. Asigurați o diagramă de recompense. Lipiți pe oglinda de la baie un calendar colorat și lipiți în fiecare seara în care prichindelul s-a spălat, un autocolant sau abțibild cu personajul din desenul animat preferat. După o săptămână de autocolante, dă-le o recompensă specială care nu trebuie să conste neaparat în dulciuri ci poate fi mai degrabă o plimbare in parcul cu tobogane, o jucarie preferată sau un film la cinematograf.
  4. Păstrați interesul pentru pasta de dinți! În timp ce adulților nu le pasă prea mult ce aroma are pasta lor de dinți, la copii este o altă poveste. Cumparați paste de dinți speciale pentru copii. Acestea au arome diferite de la fructe la gumă de mestecat. Schimbați periodic aroma!

Caria dentară este afecțiunea de sănătate cel mai des intâlnită la copii. Igiena dentară este cel mai bun tratament profilactic. O igiena dentară bine întreținută poate amâna intervenția unui dentist. Cei mai mulți dintre adulți au amintiri nu tocmai plăcute legate de tratamentele dentare din timpul copilăriei. Din păcate teama cunoscută în copilărie legată de vizitele la stomatolog se regăsește și in viața de adult.

În mod sistematic, sănătatea pornește de la gingii și dinți curați și sănătoși, precum și de la un maxilar și mușchi faciali relaxați.

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

Numar De Telefon

Simte-te liber să ne contactezi

+40 723 372 767

Adresa Sediu

Sediu Ultra-Med

str.Pavel Jumanca, nr. 14, Timişoara