Respirația urât mirositoare. Nimeni nu și-o dorește!

Respirația urât mirositoare, cunoscută clinic sub denumirea halitoză, ajunge la un moment dat în viață să afecteze pe oricine. Cele mai neplăcute consecințe ale halitozei sunt efectele negative pe plan social (evitarea prietenilor, sau a personelor care ne plac), sau chiar scăderea stimei de sine și apariția neincrederii în propia persoană.

Există o serie de cauze ale respirației neplăcute printre care se numără:

– alimentația: Cele mai incriminate alimente sunt usturoiul, ceapa, peștele, brânzeturile fermentate. Cu toții consumăm acest tip de alimente și inevitabil ne confruntăm cu o respirație neplăcută.
-fumatul: alături de efecte negative mult mai nocive, fumatul este responsabil și de apariția halenei.
-sănatate dentară precară: bineînțeles, o igienă dentară nesatisfăcătoare determină cel mai adesea o respirație neplăcută. Respectați orarul de igienă zilnic, folosiți apa de gura precum și ața dentară.
– alte probleme medicale: cum ar fi o infecție locală în tractul respirator, sinuzite cronice, creșterea secrețiilor nazale, broșita cronică, diabet, tulburări gastro-intestinale, hepatice sau bolile de rinichi.
– xerostomia: senzația de gură uscată din cauza scăderii secreției salivare este insoțită de respirație urât mirositoare. Saliva are rol important in digestia incipientă a alimentelor precum și în curățarea și îndepărtarea resturilor alimentare. Secreția insuficientă de saliva favorizează apariția cariilor si a bolilor parodontale.

Cum aflu dacă am respirație urât mirositoare?

Deși testarea personală nu este considerată a fi la fel de fiabilă sau exactă ca și testele profesionale, diferite metode de auto-diagnostic pot oferi un punct de reper destul de bun pentru a depista respirația urât mirositoare și de a începe un program de tratament. Metoda tradițională de a face mâinile căuș la gură și nas și de a respiră în el, pur și simplu nu funcționează, deoarece oamenii sunt prea obișnuiți cu propriile mirosuri pentru a face o evaluare exactă. Există, totuși, unele metode, care pot da rezultate mai precise și se pot face la domiciliu pentru un mic cost sau nici unul.

Una dintre cele mai exacte metode de auto-testare pentru respirația urât mirositoare este folosirea unei raclete pentru limbă. Folosind o linguriță de plastic sau o compresă de bumbac, se șterge partea din spate a limbii și se miroase reziduul uscat. Un alt test similar, dar mai puțin precis este acela de a linge palma unei mâini si a mirosi saliva uscată. Mătasea dentară ar putea fi de asemenea utilizată pentru a curăța partea din spate a limbii sau spatele molarilor pentru a indica mirosurile prezente în gură.

Unul dintre cei mai buni indicatori de auto-test este de fapt un test de încredere, în care puteți solicita unui prieten sau rude să evalueze respirația dvs. Acesta vă poate spune cu adevărat în ce măsură respirația dvs. afectează alte persoane.

Vestea bună este că există multe moduri care ajută la eliminarea respirației urât mirositoare din viața ta. Menținerea unei stări bune de sănătate orală este esențială pentru reducerea halitozei, așa că, programează vizite regulate la dentist pentru o curățare profesională și un consult de specialitate. Periază dinții de două ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor pentru a elimina resturile alimentare si placa și nu uita să perii și limba! Renunță la fumat, bea multă apă și consultă medicul de familie dacă există probleme de sănătate generală.

Despre Noi

În mod sistematic, sănătatea pornește de la gingii și dinți curați și sănătoși, precum și de la un maxilar și mușchi faciali relaxați.

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

Ai Intrebari ?

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

În mod sistematic, sănătatea pornește de la gingii și dinți curați și sănătoși, precum și de la un maxilar și mușchi faciali relaxați.

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

Numar De Telefon

Simte-te liber să ne contactezi

+40 723 372 767

usmile@mail.com

Adresa Sediu

Sediu Ultra-Med

str.Pavel Jumanca, nr. 14, Timişoara