Tratamente odontale

Odontoterapia este acea ramura a stomatologiei care se ocupa cu tratarea leziunilor carioase sau necarioase ( fracturi, distrofii sau leziuni de uzura) de la nivelul dintilor. Aceasta are rolul de a reda morfologic, functional si estetic forma initiala a dintelui.

Cele mai uzuale tratamente odontale sunt reprezentate de obturatiile fizionomice sau de plombe. Acestea presupun umplerea cavitatii formate in urma curatatii tesutului dentar bolnav cu un material din rasini. In cazul in care caria a fost profunda ( aproape de nerv) cavitatea rezultata in urma curatarii se tapeteaza cu un material pe baza de Ca(OH) si un material cu rol de obturatie de baza pentru a proteja pulpa dentara de evetuale agresiuni ulterioare.

Materialul compozit utilizat pentru obturatii dentare este alcatuit dintr-un amestec de rasini acrilice si particule de sticla sau cuart.

Avantajele obturatiilor cu compozit este redat de faptul ca nuanta lui poate fi aceeasi cu a dintelui, redand o estetica excelenta dintelui. Alt avantaj este legat de faptul ca tehnica de lucru presupune procedura de bonding dentar.Astfel materialul se lipeste de dinte si ii confera o rezistenta mai mare in timp.

Dezavantajele legate de aceste obturatii sunt reprezentate de faptul ca sunt mai putin rezistente la fortele masticatorii fata de amalgam, iar in timp la consumul unei cantitati constante de lichide colorate se poate pata. In cazuri rare pot aparea reactii alergice precum inflamarea sau inrosirea gingiei.

Aveţi vreo întrebare?

Contactaţi-ne!

NUMAR DE TELEFON

Simte-te liber să ne contactezi

+40 723 372 767

ADRESA SEDIU

Sediu Ultra-Med

str.Pavel Jumanca, nr. 14, Timişoara

În mod sistematic, sănătatea pornește de la gingii și dinți curați și sănătoși, precum și de la un maxilar și mușchi faciali relaxați.

Ne angajăm ca prin excelență să răspundem așteptărilor dumneavoastră în fiecare zi.

Numar De Telefon

Simte-te liber să ne contactezi

+40 723 372 767

Adresa Sediu

Sediu Ultra-Med

str.Pavel Jumanca, nr. 14, Timişoara